Nova (stara) kraljica Pariza – Serena Vilijams

serenaPosle 11 godina Serena Vilijams je osvojila Rolan Garos i još jednom dokazala da je trenutno najbolja teniserka na svetu. Amerikanka je u finalu Rolan Garosa pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0 (6:4, 6:4) posle sat vremena i 46 minuta igre.

Nema nikakve dileme da je prošlogodišnja eliminacija na startu Rolan Garosa od domaće igračice Viržinije Razano ostavila dubok trag na Sereni koja je bila čvrsto rešena da “pregazi” sve do finala.

Šarapova je već posle devet minuta vodila sa 2:0, ali je u trećem gemu brejkom uzvratila Vilijamsova. Osvajanje prvog gema glasno je propratila, a zatim je i izjednačila na 2:2. Amerikanka je ubrzo i povela sa 3:2, pa i sa 4:2. U sedmom gemu Šarapova je konačno prekinula seriju protivnice i smanjila na 4:3.

U osmom gemu servirala je Vilijamsova, ali je do brejk šanse došla Šarapova, zahvaljujući loptici koja je pogodila mrežu. Onda je Amerikanka poslala jednu lopticu u aut, za novi brejk Ruskinje i za 4:4. Istom merom odmah je uzvratila Vilijams, a zatim i osvojila gem na svoj servis. Posle 51 minuta igre bilo je 6:4.

Početak drugog seta bio je veoma zanimljiv jer je Ruskinja spasila pet brejk lopti. Ubrzo zatim, došla je do prednosti od 1:0. Onda su usledila tri vezana gema (uz jedan brejk) Vilijamsove, za rezultat 3:1. Amerikanka i Ruskinja su nastavili da osvajaju gemove na svoj servis . Do kraja meča nije bilo brejkova, a rezultat je bio identičan kao u prvom setu – 6:4.

Ovom pobedom Serena će učvrstiti svoje prvo mesto na WTA listi.