Novak pronašao način

Iako je Novak meč počeo negodovanjem u vezi podloge, kao da je nastavio prethodni, vidljiva je bila mnogo bolja koncetracija, rešenost i priprema na novonastale uslove. Na kraju, rezultat mnogo neizvesniji od same igre i razvoja situacije na terenu, 7-6(5) 6-4.

Novak je dobio prvi set tek posle taj brejka i situacije od 5-5 u 13. gemu. Dobio ga je sa dva pobednička forhenda i potvrdio svoju bolju igru u celom setu. Doduše, Vavrinka je bio više nego dobar, pa smo gledali možda jedan od najkvalitetnijih setova i mečeva u celini, kada su ova dvojica tenisera u pitanju. Novak je ipak, nalazio načina da pripreti Vavrinki na njegov servis, ali uglavnom na drugi. To mu je i donelo sedam brejk lopti koje na žalost nije iskoristio, pa je postojao strah da će se to Novaku osvetiti u taj brejku. Ipak nije, jer je Novak i taj brejk odigrao izuzetno skoncetrisano i gotovo bez greške.

U drugom setu slična priča ali je Novak ovoga puta bio bolje sreće kada su brejk lopte u pitanju. Vidljiva je bila i nešto opuštenija igra, ritern je bolje funkcionisao, a i Novak je ukupno gledano bio agresivniji. I Vavrinka je pomalo popuštao pa se na prvi brejk u trećem gemu, brzo nadovezao još jedan, i Novak je za kratko vreme došao u situaciju da servira za meč. Nije iskoristio meč loptu, zatim je propustio još jednu na servis Vavrinke ali je sledeći gem odigrao kako treba i tako se plasirao u četvrtfinale.

Novak je definitivno ostavio mnogo bolji utisak nego protiv Travera. Servirao je gotovo savršeno, ubaciovao gotovo tri četvretine prvog servisa, uz 82% osvojenih poena na isti. Dozvolio je samo jednu brejk loptu i imao 18 vinera uz 18 grešaka. Kretanje je i dalje problematično, ali se Novak ipak dobro snalazio i u tim teškim uslovima. Sledi četvrtfinale i meč protiv Janka ili Simona. Novak je protiv obojice bio više nego ubedljiv u prošlosti.