Nole nastavio fatalni niz po Špance

Novak Đoković je pobedio i trećeg Španca u nizu,Giljerma Garsiju Lopeza, posle preokreta 4:6 6:3 6:1.

novak-djokovic vs. busta

Prvi gem ovog meča je prošao besprekorno po Đokovića. Počeo je asom, a ostala tri poena je lagano uzeo.  Španac izjednačuje. U trećem gemu Đoković je imao 40-0 na svoj servis, ali je olakim greškama prokockao tu prednost i na kraju izgubio servis gem. Tada Garsija Lopez kreće u svoju seriju od 4-0, i uskoro na semaforu stoji rezultat 4-1 za Garsiju Lopeza uz dupli brejk.

Tada se Đoković budi, vraća brejk i sigurno servira za 4-3. I baš kada smo se svi ponadali da je psihološka prednost na njegovoj strani, on “poklanja gem” Garsiji Lopezu te je 5-3. Đoković je u tim trenucima sigurno odservirao, pa je na Špancu bilo da odservira za set. Đoković je imao brejk loptu, spašavao je nekoliko set lopti, ali je ipak poklekao na četvrtoj…

Đoković- Garsija Lopez 4-6.

za sredinu

 

Veliku većinu prvog seta je obeležila nevoljnost Đokovića, nedovoljna koncentracija, manjak motiva… Ni početak drugog seta nije doneo nešto novo. Španac se branio, Novak je grešio…

Drugi set prolazi sa manjim trzavicama. Manje-više sigurni servisi su obeležili početak drugog seta. Na servis gemu Đokovića kod 2-2, Garsija Lopez je imao brejk loptu ali Đoković se izvlači i vodi sa 3-2. U sledećem svom servis gemu suočavao se sa dve brejk lopte, i baš kada su svi pomislili da je gotovo, Đoković ih obe spašava  i stavlja pritisak na španskog veterana, koji je, u tim trenucima, već mogao da servira za meč.

Tada Đoković preuzima inicijativu i pokazuje zašto je bio prvi na svetu. Brejk je došao teško, ali je bio zarađen Novakovim trudom. Rezultat: 5-3 i servis Đokovića za izjednačenje. Ubrzo stiđe do dve set lopte, a koristi drugu sjajno bekend paralelom, svojim zaštitnim udarcem.

Đoković- Garsija Lopez 4-6 6-3

U trećem setu je na terenu postojao samo jedan teniser – Novak Đoković. U početnom servis gemu Španca, Novak ekspresno stiže to tri brejk lopte i koristi već drugu. Tada Đoković nastavlja svoju seriju osvojenih gemova i stiže lagano do 4-0. Imao je i brejk loptu za 5-0, ali se Garsija Lopez izvukao i osvojio svoj poslednji gem u meču. Ostalo je bila rutina.

Đoković- Garsija Lopez 4-6 6-3 6-1

Monte Carlo

 

Naredni Novakov protivnik je Švajcarac Rodžer Federer, koji je danas posle preokreta savladao Žoa Vilfrida Congu sa 2:6 7:6 6:1. O rivalstvu Đokovića i Federera se sve zna, a sutra će im biti 34. epizoda.