Peking: Nole dao set

Nije se baš očekivalo, a posebno ne posle mini brejka na startu 13. gema u drugom setu, ali desilo se. Za servis i voleje (uvek) rasopoloženi Berer, sastavio je jedan dobar set, sa malo grešaka, dok Novak nije mogao da se popne na stepenicu više, pa je tako morao da igra treći set. Kako je igrao govori rezultat, 6-1 6-7(3) 2-6.

Novak je odigrao solidan meč, a ako sebi ima šta da zameri, onda su to tri vezane brejk lopte, propuštene na startu drugog seta i naravno slabo odigrani taj brejk u istom setu. Sve ostalo je bilo na nekom očekivanom nivou, uz samo jednu, spašenu brejk loptu, u petom gemu prvog seta.

Sve se naravno, može pripisati pauzi, posle US opena a Novak će imati još dovoljno vremena da uđe u ritam, jer je sledeći protivnik, Argentinac Karlos Berlok. Inače, Peking je danas ostao bez drugog nosioca, jer je Ferer predao svoj meč, posle devet gemova, Yen Hsu Luu, a za malo da turnir ostane i bez trećeg nosioca, jer je Conga morao da se vraća posle seta manjka, ali i da meč rešava u taj brejku trećeg seta. Ipak, Francuz je našao put do pobede protiv Denisa Istomina,  4-6 6-1 7-6(3).