Poraz Ane, ništa od srpskog derbija

Nakon objavljenog žreba za ženski turnir u Montrealu, postojala je mogućnost da se dve naše najbolje tensierke sastanu u osmini finala i odigraju srpski derbi. Jelena Janković je odradila svoj posao, ali je nažalost Ana Ivanović poražena od Koko Vandevege posle tri sata igre. Amerikanka je slavila sa 6-7 (7), 7-6 (7), 6-4.

ana ivanovicPrvi set bio je dosta miran a obeležili su ga odlični servisi i sigurna igra sa obe strane pa se pobednica prvog seta tražila u taj-brejku. Ivanovićeva je propustila dve set lopte, ali je treću iskoristila i ovaj deo meča dobila sa 9-7 i povela 1-0 u setovima.

Amerikanka je do prvog brejka na meču došla u četvrtom gemu drugog seta. Povela je sa 3-1, ali nije uspela da sačuva prednost, pa Ana vraća brejk za 4-3, a zatim izjednačava rezultat. U dvanaestom gemu Ana servira za ostanak u setu, a Vandevege dobija tri nove brejk šanse koje su ujedno i set lopte. Naša teniserka ih spašava i odvodi meč u taj-brejk, koji je protivnica dobila sa 9-7 i izjednačila na 1-1 u setovima.

Ivanovićeva je sjajno otvorila odlučujući set. Uz brejk prednosti povela je sa 3-0, a zatim stala. Do kraja seta Vandevege joj je dva puta oduzela servis i prepustila joj još samo jedan gem. Tako je ovaj deo meča završen sa 6-4 u korist Amerikanke, a svoja psolednja tri servis gema dobila je sa nulom.