Ništa od prve titule

Duga, duga nedelja je konačno završena. Reklo bi se neuspešno, ali ko bi pre početka turnira rekao da bi plasman Jelene u finale Birmingema, bio neuspeh?  Dobro, teniserke protiv kojih je Jelena igrala i nisu iz samog svetskog vrha, ali finale je finale, pogotovu kada neko kao Jelena kuburi sa samopouzdanjem i rezultatima.

Melani Udan se pre početka meča, očigledno setila pobede na istoj podlozi od pre par godina. Omalenoj i snažnoj Amerikanki, trava svakako odgovara, pa je i tu bila u maloj prednosti u odnosu na Jelenu. Ipak, zahvaljujući vremenu i još jednom finalu, koje Eurosport nije prenosio, možemo samo da nagađamo šta se tačno dešavalo.

Činjenice, tačnije rezultat je neumoljiv i govori da Jelena jednostavno u ovom finalu nije ni blizu bila bar trećem setu, a kamoli pobedi. Konstantno je kaskal za protivnicom, i na kraju relativno lako izgubila, 4-6 2-6.

Jelena je planirala da ove nedelje igra na turniru u Hertogenbošu, gde bi joj protivnica u prvom kolu trebalo da bude Sofija Arvidson. Da li će do tog meča doći ili će Jelena sebi ostaviti koji dan pauze pred Vimbldon saznaćemo uskoro, jer meč bi morao da se odigra najkasnije sutra.