Ništa od medalje u dublu

Nakon Viktora Troickog i Novaka Đokoviča u konkurenciji parova, Srbija je ostala bez preostalog para na turniru,  koji su sačinjavali Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić.

Ovaj dvojac zastao je u četvrtfinalu  pošto su poraženi od francuskog dubla Rišar Gaske/Žulijen Beneto 6:4, 7:6(3)

Iako su meč počeli dobro, brejknuvši protivnike, dozvolili su ribrejk odmah i sledećem gemu. Nakon toga, Francuzi potvrđuju brejk, a pri rezultatu 3-3, Tipsarević i Zimonjić brane sve tri brejk lopte. Međutim, nakon  velike bitke i održavanja  servis gemova na obe strane,  Beneto i Gaske osvajaju poslednja 4 poena u setu, brejknuvši naše momke za rezultat 6-4.

U drugom setu srpski tim opet spašava brejk lopte, ali ostaje istrajan sve do taj brejka, gde francuski tim koristi svaku najsitniju grešku naših tenisera i slavi sa 7-3.

S obzirom an to da Zimonjić ima 36 godina, a da na vidiku nema nekih jačih dubl igrača u Srbiji, velika je verovatnoća da je ovo bila poslednja šansa za neku medalju u toj disciplini u nekom narednom periodu.

Francuski dubl će se u polufinalu Igara u Londonu sastati sa braćom Bobom i Majkom Brajan koji su sa Nikolaja Davidenka i Mihaila Južnjeg sa 2:0.