Ništa novo

Karla Suarez Navaro je osvojila samo jedan poen više od Jelene Janković, ali to joj je bilo dovoljno da ostvari pobedu u meču prepunom brejkova. 4-6, 7-6(5) 6-4 za Navaro.

U celom meču, teniserke su imale problem da zadrže svoj servis, ali je u tom nastojanju ipak uspešnija bila Španjolka. Možda i iz razloga, što u poslednje vreme ima više mečeva u nogama i u boljoj je takmičarskoj formi, možda zato što je više trenirala na novoj podlozi, u svakom slučaju Jelena će dugo žaliti za propuštenu priliku u taj brejku, kada je imala 5-3 i servis, lepu priliku da završi meč.

U celom meču Jelena je jurila prednost Navaro. Osim pred kraj prvog seta, kada je Jelena napravila brejk za vođstvo od 5-3, koji je momentalno izgubila ali je sve ipak vratila u desetom gemu kada je Navaro servirala za ostanak u setu, Jelena se čak pet puta vraćala posle brejkova koje je pravila protivnica. Na kraju, servis je zakazao kada je to bilo najvažnije, pri vođstvu Navaro u trećem setu 5-4.

Jelena tako nastavlja lošu seriju na velikim turnirima, i to sa novim trenerom. Što je najgore, Jelena je opet izgubila jedan tesan i dug meč, koji je ovoga puta trajao nešto manje od tri sata. Ovo je prvi Jelenin poraz od Navaro i to posle četiri meča u kojem je ostvarivala ubedljive pobede uz jedan izgubljeni set. Sledi Rim i pokušaj da se popravi utisak.