Nišikori zaustavio Dušana

lajovicDušan Lajović završio je svoje učešće na prvom Gren slemu u sezoni, Australijan openu, pošto je poražen od Japanca Kei Nišikorija sa 6-1, 6-1, 7-6. Lajović kao debitant na AO, bio je pretnja Japancu  samo u trećem setu gde je, ipak, poklekao posle taj-brejka, ali bez obzira na sve mora da bude zadovoljan učinjenim ove godine u Melburnu s obzirom na to da je prošao kvalifikacije i zabeležio prvu GS pobedu u karijeri.

Dušan je veoma loše odigrao prva dva seta pa i ne čudi što ih je Japanac dobio tako lako. Da je Dušan kojim slučajem prethodna dva seta igrao kao treći pitanje je kako bi se ovaj meč završio.  Dušan je imao i set loptu pri rezultatu 6-5 na seris Japanca, ali to nije iskoristio pa se ušlo u taj-brejk. Iskusniji Nišikori uspeo je da osvoji taj-brejk sa 7-4 i prođe u 3. kolo.

Nakon poraza srpski teniser nije bio toliko razocaran :

Protivnik je bio bolji, nije mi vrućina toliko smetala! Imao sam šansu u trećem setu, ali sam na 5:3 požurio na svom servisu. Na set lopti smo ušli u razmenu udaraca, ali je poen pripao njemu. Slao sam lopte po sredini, a on je to iskoristio i šetao me je sa jedne na drugu stranu. Tek sam u trećem setu opustio ruku. Trebao sam od početka da se fokusiram na svoje udarce, pa bi i rezultat bio bolji . Odličan rezultat imam iza sebe, naročito kad se pogleda da sam došao iz kvalifikacija. Prvi put sam igrao na Gren slemu i prezadovoljan sam načinom na koji sam započeo godinu.