Ubedljiv poraz Nine Stojanović

Nina Stojanović je poražena od Karoline Muhove iz Češke, u četvrtfinalu turnira u Versmoldu, rezultatom 6-3, 6-1 u setovima. Nagradni fond Reinert opena je 50 000 dolara, ali na njemu učestvuju i igračice iz prvih 100 na rang listi Ana  Karolina  Šmidlova i Sorana Kirstea.

IMG_20160708_093616

Nina Stojanović je upravo u prethodnom meču pobedila  Šmidlovu, koja trenutno zauzima 40. poziciju na WTA rang listi. Očekivali smo da  će  u istom stilu nastaviti do kraja, ali druga Karolina je još pre ovog meča  pokazala  da je u dobroj formi, pobedivši  dve  bolje  rangirane teniserke. Nina je očigledno  bila više fizički  i emotivno istrošena, tako da ovog puta nije bila u stanju da parira odličnoj igri Karoline Muhove.

Početak  meča nije  nagoveštavao takav ishod. Prva dva gema je Nina Stojanović dobila veoma lako. U trećem je Karolina zaigrala bolje, ali je Nina održala visok nivo iz prva dva gema i uspela da,  posle velike borbe, još jednom oduzme servis  protivnici. Kada je trebalo da protivnicu dotuče, Nina je izgubila  koncentraciju na svoj servis i veoma lako ga izgubila. Sledeći gem, na servis Muhove, se igrao dugo. Nina  je imala brejk  loptu, ali ga je na kraju izgubila. Takav obrt je dao krila Muhovoj, tako da je naredna dva gema lako dobila. Osmi  gem prvog seta je bio veoma dramatičan, obe tesniserke nisu iskoristile po dve gem lopte, da bi ga na kraju osvojila  Karolina i tako prelomila set, a kako  se kasnije pokazalo  i meč.

U drugom setu, posle osvojenog prvog gema na svoj servis Nina  Stojanović nije  osvojila  više  ni  jedan.  Poslednji  put značajan otpor je  pružila u  petom gemu,  da  bi posle toga potpuno pala.

Ipak, Nina bi mogla da bude  zadovoljna  ovim turnirom.  Pobedila  je 40. teniserku  sveta, odigrala  je par jakih  mečeva  i pokazala,  pre svega sebi, da može da se nosi sa teniserkama iz šireg svetskog vrha. U ponedeljak će dostići rang karijere,  oko 210. mesta na listi  najboljih teniserki.

Nina  Stojanović nastupa i  sledeće nedelje na  turniru  u Turskoj, sa istim  nagradnim  fondom. Konkurencija na  tom turniru će biti znatno  slabija,  tako da se nadamo dobrim vestima.