Nina Stojanović bez titule

Nina Stojanović nije uspela da osvoji turnir 25k u indijskom Nju Delhiju, nakon što ju je u finalnom meču porazila Sabina Šaripova.


Nina Stojanović, Nju Delhi 2016Nina je dobro ušla u meč, osvojila uvodni set, ali je u naredna dva Šaripova bila ta koja je izlazila kao pobednica i na taj način došla do trofeja, nakon tri seta.

Nini Stojanović je ovo, ne računajući Fed kup, prvi turnir u godini, tako da raduje njen povratak u formu. Ona je trenutno 368. na WTA listi, a od ponedeljka je mogla ispasti iz prvih 400 jer joj ispadaju poeni osvojeni finalom 25k. Ali, kada joj se dodaju ovi bodovi, rang joj ostaje gotovo isti, oko 365. mesta. Nina do sredine maja brani samo 6 poena, pa uz dobru formu, možemo očekivati njen povratak u top 300.

U Nemačkoj, na 25k turniru, igrala je Ivana Jorović, ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Izalin Bonaventur, koja je slavila rezultatom 6-2, 7-6 (9).

Jovana Jakšić ispala je u 2. kolu na 25k turniru u Americ., Dva puta je servirala za meč, ali joj to nije bilo dovoljno, pa je Danijela Lao pobedila rezultatom 4-6, 7-6 (7), 6-2.