Nina pokorila Šarm-el-Šeik!

Mlada srpska teniserka Nina Stojanović uspela je da trijumfuje u obe konkurencije na ITF turniru 10K kategorije u Šarm-el-Šeiku.

Nina je do  titule u dublu stigla juče u paru sa mladom britanskom teniserkom Keti Bolter. One su u finalnom meču savladale druge nositeljke turnira – Sjaožong Dong i Piju Kenig u dva ubedljiva seta (6-4, 6-2). Ovo je druga ITF titula u dublu za Ninu i ona će joj omogućiti da se od ponedeljka nađe među 850 najboljih dubl teniserki WTA liste.

Do svoje prve profesionalne titule u singlu Nina je došla nakon neverovatnog preokreta protiv svoje partnerke iz dubla, Kejti Bolter. Naime, Nina je gubila sa 3-6 ,1-4*, ali je uspela da nadoknadi dva brejka zaostatka i osvoji drugi set sa 6-4. U trećem setu je na startu napravila brejk i povela sa 4-1. Međutim, njena protivnica je vratila brejk i smanjila na 4-3, ali ništa nije sprečilo Ninu da stigne do novog brejka i rutinski odservira za set i meč sa 6-3. Ova titula će Nini omogućiti da se po prvi put nađe među najboljih 800 teniserki sveta.