Nikola u četvrtfinalu

Nikola+Milojevic+2012+Australian+Open+Day+hRSYdVKqxb6lNikola Milojević se plasirao u četvrtfinale juniorskog AO i time izjednačio svoj najbolji rezultat na GS turnirima. On je u trećem kolu bio bolji od Lukasa Midlera iz Austrije, sa 6-4 6-2.

Nije sve išlo glatko za Milojevića kako rezultat pokazuje. Prvi set je bio očigledno presudan a u njemu je viđena velika borba, puno neizvesnih gemova na servis obojice igrača. Samo tri gema nisu igrana na razliku, od kojih dva su pripala igračima koji primaju servise.

Set je prelomljen od petog do sedmog gema, kada su viđena tri uzastopna brejka. Milojević je tad došao do odlučujuće prednosti od 4-3, koju je uz dosta muke u poslednjem gemu, uspeo da sačuva.

U drugom setu je bila druga priča, Milojević je dominirao i brzo završio meč. Sledeći Nikolin protivnik je igrač iz Top 10, Filipo Baldi. Italijan je trenutno 8. junior na svetu, što mu je i najbolji plasman. Nikada nije igrao protiv Milojevića a u trećem kolu je bio bolji od 10. nosioca, Čileanca Garina.

Danas je na teren izašla i Ivana Jorović u dublu. To joj je bio poslednji meč na ovogodišnjem AO, jer je u paru sa Ksoregi, izgubila meč četvrtfinala od Daniline i Kuličkove sa 6-3 6-3.