Nikola i Marina zaustavljeni u četvrtfinalu

Nikola+Milojevic+2011+Australian+Open+Day+HGDgYYPnNcTlNikola Milojević doživeo je i prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Nakon što je osvojio prvi turnir prošle nedelje,  uspeo je da veže ukupno sedam pobeda u nizu bez izgubljenog seta, iako je jedna od tih bio ”vok over”.

Ipak, u četvrtfinalu turnira u Maratonu u Grčkoj, Milojević je poražen od strane 492. tenisera sveta i šestog nosioca turnira Jana Martija iz Švajcarske, 7-5 6-1.

Nikola je brzo zapao u minus od 0-3, ali isti i brzo nadoknadio za 3-3. Ipak, dozvolio je novi brejk i 5-3 za protivnika. Nikola je i taj brejk vratio i imao brejk lopzu za 6-5. Na žalost to nije iskoristio,a cenu je platio gubitkom seta 5-7.

Drugi set je bio rutinski za Švajcarca, te je slavio sa ubedljivih 6-1.

Marina Kačar poražena je takođe u četvrtfinalu turnira iste kategorije, 10k, ali u Budimpešti, u Mađarskoj. Od nje je bila bolja 300 mesta bolje rangirana, 265. teniseka sveta Katerina Sinjakova iz Češke, inače 3. juniorka sveta. Čehinja je trijumfovala ubedljivo sa 6-1 6-1.

Ipak, Marina može biti zadovoljna. Iz kvalifikacija je stigla do glavnog žreba i usput pobedila top 200 igračicu za svoje prvo četvrtfinale na 25k, a ovaj uspeh doneće joj napredak na listi od 50 mesta za rang karijere (oko 510. mesta)