NETTIPING 2014 KALENDAR!


Poštovani nettipovci,  evo ga i dugo najavljivani kalendar za NT2014!

NT KALENDAR POBEDNICI
AUSTRALIAN OPEN laks
 
INDIAN VELS Gorance
MAJAMI
 
MADRID
RIM
 
ROLAN GAROS
 
VIMBLDON
 
KANADA
SINSINATI
 
US OPEN
 
ŽENSKI ZAVRŠNI ŠAMPIONAT
MUŠKI ZAVRŠNI ŠAMPIONAT

Kao što vidite, on uključuje sva četiri Gren Slema, uz sve najveće turnire  koji se igraju i u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Od svih turnira prve kategorije, tj. ATP  Masters i WTA Premier 5/M jedino nedostaju turniri koji se ne poklapaju, a to su
Doha –  1. kategorije na WTA, na ATP spada u 3. kategoriju i održava se mesec dana ranije,
Monte Karlo – ne održava se na WTA,
Peking – 1. kat na WTA, 2. kat. na ATP
Pariz –  1. kat. na ATP, 2. kat na WTA, i održavaju se sa čak 8 meseci razlike i
Vuhan -ne održava se na ATP.

Što se neke budućnosti tiče, Peking i Dubai bi mogli da postanu deo prognoza jer će Dubai od 2015. biti ponovo Premier 5, a ATP Dubai, kao i ATP Peking, su prilično jaki turniri, iako su 2. kategorije i održavaju se u isto vreme kada i turniri 1. kategorije.

Format takmičenja na Mastersima biće sličan kao na GSovima, isto putem ankete, s tim što na njima neće biti onih prognoza o top 16 i iznenađenjima turnira, već samo prognoze o pobednicima, o srpskim predstavnicima, i prognoze mečeva od četvrtfinala.

Što se našeg kalendara i rang liste tiče, pravilo je sledeće:

Po uzoru na ATP/WTA pravilnike, Gren Slemovi su obavezni turniri. Tj sva četiri rezultata se obavezno broje u rang listu i svako neučestvovanje na istom povlači za sobom kaznenu nulu.  Od preostalih 6  Masters turnira,  za listu će se brojati 4 najbolja rezultata.
Što se Završnih Šampionata tiče na njima će pravo učešća imati 8 najuspešnijih nettipovaca u toku godine.  Ali, to neće biti i 8 najboljih na NT listi, jer vodićemo dve različite  liste sa ”trkom”, jednu za WTA prognoze, drugu za ATP prognoze. Znači, 8 najuspešnijih u prognoziranju ženskih rezultata igraće Ženski Završni, a 8 najuspešnijih u tipovanju muških rezultata, igraće, naravno, Muški Završni Šampionat!

Eto, toliko od nas za sada. Vidimo se u Indian Velsu!!!