Neočekivani poraz Jelene na startu USO

jelenaPosle Ane Ivanović na startu US-opena poražena je i Jelena Janković i to od 18-godišnje Francuske igračice Osean Dodan 1-2 (6-2, 5-7, 3-6 ). Na startu prvog seta delovalo je da će srpska teniserka lako izaći na kraj za tinejdžerkom iz Francuske. Ali, posle rutinski dobijenog prvog seta, Jelena je po navici neobjašnjivo stala, izgubila set za 1-1, a onda dozvolila protivnici da dobije treći set i trijumfuje posle preokreta. Mlada Dodan, kojoj je ovo bio debi na GS turnirima, ostvarila bez dileme pobedu karijere.

Vrlo brzo je Jelena napravila dva vezana brejka na startu meča i posle pola sata igre vodila sa 1-0. U nastavku smo videli potpuno drugačiju Jelenu Janković. Neshvatljivo je pala, što je iskoristila 18-godišnja teniserka, napravila brejk i povela 2-0. Nije se Jelena predavala u dva navrata je stizala prednost protivnice, ali je na kraju poklekla i po treći put, pa je odluka pala u trećem setu.

I u njumeu smo videli pad srpske teniserka koja je povela sa 2-0, pa u dva navrata ostala bez servis gema. U sedmom gemu je prokockala tri brejk prilike za povratak u igru, pa je Dodan na svoj servis iskoristila meč loptu.

Jelena Janković je duel završila sa 23 vinera i 31 neiznuđenom greškom, dok je Dodin upisala 31 direktan poen i 48 grešaka.