Nemačka i Češka u finalu Fed kupa

nemacka fed kupReprezentacije Nemačke i Češke zadržale su prednost iz prvog dana te su izborile međusobni okršaj u finalu ovogodišnjeg izdanja Fed kupa. Nemačka je slavila u Australiji 3-1, a Češka je na svom terenu sa 4-0 porazila Italiju. Domaćin finala koje se igra početkom novembra biće Češka.

Na gostovanju u Brizbejnu Nemice su uspele da svladaju Australiju 3-1 i prođu u prvo Fed kup finale posle 22 godine. Pobedonosni treći bod donela je Anđelika Kerber u prvom nedeljnom susretu protiv Samante Stosur 4-6, 6-0, 6-4.

Meč između Kejsi Delakve i Andree Petković nije se igrao, dok je u meču dublova Australija ublažila poraz. Delakva je u paru sa mladom Ešli Barti savladala Nemice Gerges i Grenefeld sa 6-2, 6-7 (5), 10-2.

Italijanke u Ostravi nisu imale puno šansi. Nakon dva ubedljiva poraza u subotu, njihov trener odlučio se za promenu drugog dana. Umesto Sare Erani u igru je protiv Petre Kvitove izašla Roberta Vinči, koja je ove godine u veoma lošoj formi. Ali, ni to nije pomoglo gošćama. Kvitova je slavila 6-3, 7-5 i odvela Češku u treće finale u zadnje četiri godine.

Konačnih 4-0 za Češku postavile su Andrea Hlavačkova i Klara Koukalova protiv Karin Knap i Kamile Đorđi 6-2, 5-7, 11-9.