Neizvesno i očekivano

Iako je Flipkens u par navrata pripretila Jeleni Janković, a Bojana Jovanovski je imala prednost od 4-1 u drugom setu, ipak se sve prvog dana završilo očekivano, pobedama bolje rangiranih teniserki.

Jelena je krenula sa brejkom zaostatka, ali se odmah vratila u set. Posle sigurnih servis gemova, prva popušta Flipkens pa Jelena sprečava neizvesnost zvanu taj brejk, 7-5. Očekivao se lakši posao za Jelenu u drugom setu, ali je Jelena opet  morala da vraća brejk. Uspela je u tome i čak imala 4-2, ali i problem sa bolovima u butnom mišiću leve noge.

To malo dekocentriše Jelenu, pa se Flipkens vraća u set i dolazi do dve set lopte na servis Jelene. Jelena ipak pronalazi servis u tim trenucima, osvaja taj gem i kako to obično biva, kažnjava protivnicu u sledećem gemu. Napravljen brejk lako pretvara u set i meč.

Bojana Jovanovski je u meču sa Vimajer pokazala, zašto je trenutno 105. igračica n asvetu, ali zašto je i jedno vreme bila u Top 50. Oscilacije u igri, od sjaja do očaja, pogotovu na servisu, doneli su preokrete u meču sa Vikmajer, ali konačan rezultat nije pozitivan, 4-6 4-6.

Jurila je Bojana rezultat u prvom setu. Jurila i kada ga je stigla, dozvolila je protivnici da opet napravi brejk i osvoji set. U drugom setu, svaki gem se igrao na razliku. Bojana je bila bliža da pretrpi brejk ali nije, pa je povela sa 4-1 uz brejk prednosti. Bilo je i prilike da se još jednom oduzme servis Vikmajer, a kad u tome nije uspela, deslio se očekivano. Janina se vraća, ali Bojana u sledećem gemu propušta još jednu priliku da okrene meč u svoju korist. Nije u tome uspela i tada sledi veliki pad u njenoj igri. Sve do 4-5 i 00-40. Sve tri meč lopte spašava, ali zatim izbacuje loptu u aut i volej ne prebacuje preko mreže i to je bio kraj.

Kako će se sutra stvari odvijati teško je reći. Prema prikazanoj igri, sve bi trebalo biti rešeno posle dva singl meča. Ipak, brine Jelenina povreda i Bojanina nestabilnost, pa je vrlo moguće da ćemo gledati još jedan uzbudljiv i dramatičan dubl.

Za kraj, evo izjave Jelene Janković posle meča sa Flipkens:

“Bio je to jedan težak meč, uslovi za igru su bili jako teški a bilo je i previše hladno na terenu. Jednostavno, mišići su mi se baš stegli. Malo sam povredila nogu, ali se nadam da ću biti spremna za naredni nastup. Što se tiče samog duela, Flipkens je igrala prilčno dobro. Njoj ova podloga prija: igra slajs, nizak forhend i udara dosta ravno, tako da pogotovo kada je ovako hladno i na ovom terenu koji kao da je od drveta – njoj sve to baš odgovara. Ja sam se trudila da ostanem u igri, da se skoncentrišem i da uradim najbolje što mogu. Srećna sam što sam donela poen Srbiji”.