Neće biti lako

Jutros je objavljen žreb za turnir u Sidneju i odmah se može reći da srpski predstavnici nisu dobro prošli.

Doduše, WTA turnir je takvog sastava, da je teško mogao da bude mnogo lakši žreb. Ipak, Julija Gerges, pa onda Viktorija Azarenka, teško da su bile želja Jelene Janković pre žreba. Ako je nešto Jeleni za utehu, onda je to činjenica da Julija nije blistala u Ouklendu ove nedelje. Prvo je teško savladala Gretu Arn a onda je lagano izgubila od Kerber u drugom kolu. Azarenka nije ni igrala do sada, pa će možda nesdostatak mečeva Beloruskinje, biti Jelenina prednost.

Možda će Viku u prvom kolu izbaciti neka teniserka iz kvalifikacija, na primer, Bojan Jovanovski. Bojana, ako prođe treće kolo kvalifikacija, ima da “bira” između, pomenute Azarenke, ali i Radvanske, Bartoli, Penete, Lisicki ili Li. Lep izbor, nema šta, mada se iz aviona vidi koja bi bila Bojanina želja. Verovatno rovita Lisicki.

Ana Ivanović nema ništa lakši posao od Jelene, Lusi Safarovu. Ni Čehinja nije igrala ove nedelje, što bi takođe mogla biti prednost Ivanović. Zatim sledi jedna Ruskinja, Zvonareva ili Kuznjecova. Ako je uspela da preboli nezgodan poraz od Klajsters i ponovi igru iz drugog seta protiv Belgijanke, Ana bi mogla i dalje od 2. kola.

Na kraju, najlakši posao ima Viktor Troicki, mada je to teško tvrditi s obzirom na formu u kojoj je. Doduše, kada se pogleda sastav igrač na turniru, onda Lejton Hjuit i nije najlakši izbor, ali ako Viktor želi da se zadrži u društvu 20-30 najboljih na svetu, onda Australijanac ne bi trebalo da bude problem. Slede dva povređena igrača, Hase ili Bogomolov, pa najverovatnije Lopez, mada je moguće da Sepi stigne do četvrtfinala.

Srbija ovoga puta neće imati predstavnika u dublu, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Glavni žreb počinje u nedelju, kada kreću teniserke. Već se zna da će prve na centralni teren Ana i Safarova, od 1h posle ponoći. Raspored za ostale terene biće objavljen kasnije.