Ne može protiv Venus, nikako!

Ni osvojen prvi set nije bio dovoljan Ani, da zabeleži drugu pobedu nad Venus Vilijams. Izgleda da je za tako nešto potreban Ana u svom najboljem izdanju, pre svega mentalnom, a ona to očigledno još nije pa otuda i laganih, 6-7 6-2 6-2 za stariju sestru Vilijams.

Prosto je neverovatno, da sestre Vilijams koje mesecima ne igraju tenis, ovako lako pobeđuju visoko rangirane igračice. Možda Venus i Serena neće osvojiti Majami, jer pitanje je koliko su fizički spremne za ceo turnir, ali i ovo što su dosada uradile je fascinantno. Jesu Kvitova i Stosur totalno van forme, jeste da je Ana , baš kao i Gerges uostalom, poprilično mentalno nestabilna, ali je činjenica, da novi ženski tenis još uvek nema velike šampionke, kakve su sestre Vilijams, koje bez obzira koliko loptica izbace u aut, koliko prvih servisa ubace u teren, koliku prednost protivnica ima, nađu put, pravi udarac i iskoriste svaku svoju priliku, očigledno svesne da su odavno ušle u glavu većini teniserki na turu.

Tako je nekako bilo i sa Anom. Ni prvi set, ni gomila brejk lopti(od 12 je iskoristila samo jednu), pa čak i solidan servis, nisu pomogli Ani da dobije meč. Izgubila je jer je Venus iskoristila svoje šanse a Ana nije. Koliko će ovaj poraz uticati na Anu, teško je reći. Valjda će uspeti da nađe  pozitivne stvari sa ove američke turneje, a bilo ih je podosta i da nastavi da podiže svoju igru i renking . A ima lepu priliku za to jer dosta igračica ispred nje nisu u formi, pa ni Top 10, sa izdanjima iz Indijan Velsa i Majamija, ne bi bilo nedostižno i to veoma brzo.

Inače, danas je bilo dosta uzbuđenja i neizvesnih mečeva. Azarenka je nastavila sa lošijim partijama, pa je čak bila na ivici poraza, 1-6 2-5 protiv Cibulkove, ali izgleda da svetski broj jedan, ima malo od šampionskog kova, pa je baš kao sestre Vilijams, našla udarce i osvojila poene koji se odveli do pobede i narednog kola gde je čeka Bartoli, 1-6 7-6(7), 7-5.

Inače Li je preokrenula protiv Lisicki, dok je Šarapova imala problema sa Makarovom. Karolina je posle neizvesnog prvog seta sa nulom isprašila Vikmajer u drugom, dok Muguruza nije mogla više, Radvanska joj je prepustila samo pet gemova.