Ne može dva puta

I drugi meč na turniru, Viktor Troicki je igrao u pet setova, ali ovoga puta nije imao sreće ili bolje rečeno, protivnik je bio bolji 7-5 4-6 2-6 6-4 3-6.

Kukuškin je manje grešio, imao više vinera i u konačnom zbiru 16 poena više. Taman za toliko je bio bolji, mada se mora priznati da je prava reč, hrabriji. Češće je napadao, pogotovu u petom setu, tačnije gemu kada je uspeo da dođe do brejka. Bio je to šesti gem, kada je Kukuškin jednostavno ekplodirao. Vraćao je gotovo svaki Viktorov servis a prvu lsporiju loptu je slao kao projektil, uglavnom po paraleli iz forhenda. Viktor je imao sreće jer je uspeo da spase dve brejk lopte ali treću nije.

Ipak, staro je pravilo da protivnika igra onoliko koliko mu se dozvoli. A dozvolio je Viktro Kukuškinu da se vrati u meč, posle dobijenog prvog seta i napravljenog brejka na početku drugog. Dozvolio je Viktor sebi, da mu rasprava sa sudijom toliko pomeri koncetraciju, da praktično dva i po seta nije mogao da dođe do svoje igre. Tu su se nakačili i problemi sa povredom, pa se po govoru tela i odmosu prema igri očekivao brzi Viktorov kraj.

Pre toga u tom verovatno za Viktora kobnom drugom setu, uspeo je nekako da dođe do brejka, 4-3 i servisa, ali više kao posledica pada u igri protivnika. Čim se Kukuškin sabrao, prednost je nestala a ubrzo je brejkom Mihail došao do seta. I u trećem setu je Viktor imao priliku da se vrati posle ranog brejka, ali je propustio dve brejk lopte. I kada su ga svi već prežalili Troicki počinje da igra sa više žara i uspeva da napravi brejk a onda i odservira za set.

U već pomenutom petom setu, do prelomnog 6 gema, izgledalo je da je momentum prešao na Viktorovu stranu i da je samo pitanje kada će i konačno da prelomi meč. Nije uspeo i ima za čim da žali. Jedino što sebi ne može da zameri, da se ipak borio do samog kraja kada je verovatno i on mislio da je sve gotovo. Jednostavno protivnik je odigrao spektakularno završnicu meča, a Viktor može sebi da zameri što nije uzeo drugi set i ranije rešio meč, a mogao je.