Ne ide Viktoru

Nije se očekivala pobeda, a jedina nada je bio prošlogodišnji meč u Parizu, u kojem je Viktor bio nadomak pobede. Desilo se ipak ono što je bilo realno. Viktor preslab za odličnog Mareja 0-6 3-6.

Još jedna mala šansa je bila da Marej po svom običaju, krene opušteno u meč, pogotovu pošto se radilo o prvom na turniru i na podlozi. Marej je očigledno rešio da mu se baš to ne dogodi, a Viktor nije imao snage, samopouzdanja pa ni kvaliteta, da eventualnim pritiskom na startu meča, uzdrma protivnika. Desilo se suprotno. Viktor prenervozan, nesiguran, praktično je bez borbe predao drugi set. Jedinu šansu za gem imao je u petom gemu, ali je nije iskoristio.

Samo 9 poena je Viktor uzeo u prvom setu, da bi u drugom ipak popravio utisak. Odigrao je nekoliko odlučnijih gemova, pokušavao je da bude agresivan, ali su se iz takvih situacija rađale greške. Marej je lagano pleo svoju mrežu raznovrsnim udarcima, i sjajnim drop šotovima, i tako nije dozvolio Viktoru da nekako uđe u ritam. Ipak, bilo je bolje ali samo do pristojnih 3-6.

Viktoru ostaje dubl za utehu, ali slabu. Ostaje mu da se dobro spremi za Madrid i Rim gde brani samo jedno drugo kolo i nada da tamo nešto učini, jer ga čeka odbrana 180 poena sa RG-a i teška borba za opstanak, možda čak i među prvih 50 tenisera na svetu. Viktoru su potrebne pobede a za to će morati da prizove i sreću žrebu, jer je u poslednaj dva turnira, gde je pokazivao znake napretka, brzo nailazio na najbolje, a sa njema nije mogao da izađe na kraj i kada je bio u najboljoj formi.