Natalija Kostić osvojila Hamamet!

Nakon godinu ipo dana van terena, srpska teniserka Natalija Kostić nastavlja tamo gde je stala.
Nakon nekoliko vezanih turnira 10K kategorije u Hmametu, na kojima je svakim sledećim beležila sve bolje rezultate, konačno je zabeležila i najbolji – osvojila je titulu
.

Nedelju dana nakon što je trijumfovala u konkurenciji parova, Natalija je trijumfovala i u pojedinačnoj konkurenciji.

natalija kostic hamamet 2016

Do glavnog žreba turnira u Tunisu morala je kroz kvalifikacije. Zatim je u glavnom žrebu eliminisala je 6. i 2. nositeljku turnira, a onda u finalu bila bolja od francuske teniserke Žade Suvrijn. Natalija je slavila u tri seta, rezultatom 6-2, 4.6, 7-5.
Nakon dominantnog prvog seta za Nataliju, ostatak meča je bio veoma neizvestan, s adosta brejkova, brejk i gem šansi i tesnih gemova. U trećem setu Natalija je povela 3-1 i došla do brejk lopti, ali onda izgubiila prednost, a protivnica povela 4-3. Imala je srpska teniserka i tri meč lopte pri vođstvu od 5-4, koje nije iskoristila. Na kraju koristi četvrtu, za konačnih 7-5.

Ovo je bilo dvanaesto finale za srpsku teniserku, prvih šest je osvojila, zatim tri izgubila, a sada je opet osvojila tri u nizu. Ono po čemu je najvrednija ova titula jeste jer je prva nakon preduge pauze od godinu i po dana, na koju je Natalija bila primorana zbog zdravstvenih problema.

Ovaj uspešan povratak tenisu na turnirima u Hamametu u trajanju od skoro dva meseca Nataliju je vratio na WTA listu. Ona je trenutno1044. na listi, a nakon Rolan Garosa ona će napredovati među 750 najboljih.