Nalbandijan: Odlazim, rame više ne može da izdrži!

David NalbandianČuveni argentinski teniser David Nalbandijan (31) odlučio je da okonča karijeru. On se na ovakav potez opredelio usled velikih problema sa povredom ramena.

– Ovo je tužan dan za mene, ali jednostavno rame mi nije dozvolilo da nastavim sa igranjem tenisa – rekao je Nalbandijan.

On je najbolji plasman na ATP listi u karijeri imao 2006. godine, kada je bio treći na planeti. Osvojio je 11. titula u karijeri a svakako su mu najvažnije  Završni masters 2005. godine, te Pariz i Madrid 2007. kada je bio nezaustavljiv za  Novaka, Federera i Nadala. Poslednju dvojicu je na tim mastersima pobedio po dva puta!

Ipak, možda je Nalbandijanov najveći uspeh, jedno od 13 izgubljenih finala, ono na  Vimbldonu 2002. godine, kada je od njega bio bolji Lejton Hjuit. Tada je David nagoveštavao briljantnu karijeru, ali su ga povrede i verovatno manjak ambicija i volje za treninzima, sprečili da uradi više.

Nalbandijan je izjavio da će se zvanično oprostiti od tenisa egzibicionim mečom protiv Španca Rafaela Nadala 23. novembra u Buenos Airesu.