Najveće singl finale za Krunić

Aleksandra Krunić plasirala se u najveće singl finale u svojoj karijeri, pošto je na 125k čelendžeru na hrvatskom Bolu, preokretom pobedila Beatriz Hadad Maiu. Aleksandra je bila bolja sa 1-6, 6-2, 6-.

U meču koji je imao dva toka, Srpkinja je krenula lošije i ekspresno izgubila prvi set. Tada se resetovala, zaigrala ofanzivnije, u kombinaciji sa neretko odličnim defanzivnim udarcima i drop šotovima, uspela je da razbije ritam Brazilke u nastavku i prođe u finale. Pobeda dobija još više na značaju kada se pogleda da je Brazilka na rangu karijere, a u prethodnih mesec dana je dobila Vekić, Kovinić i Stosur, dok je na startu Rolan Garosa namučila Vesninu.

U finalu će doći do duela dve Aleksandre, sa jedne strane Krunić, sa druge Kadantu. Rumuka je nekada bila stalna članica top 80, ali je usled povreda skliznula iz top 200 i vraća se, pa Krunićeva neće imati lak zadatak. Ukoliko izgubi, biće oko 110.mesta, a titula je dovodi na prag povratka u top100, na 101. mesto.

Finalu će prethoditi egzibicija Ive Majoli i Martine Hingis od 11 sati, a finale je na programu u podne, uz prenos na HRT 2.