Najveće finale u karijeri za Olgu Danilović

Najbolja srpska juniorka Olga Danilović prvi put igrala je finale juniorskog turnira prve kategorije u pojedinačnoj konkurenciji (G1)  u Repentigniju. Na žalost, nakon osvojenog prvog seta, Olga je zbog povrede morala da preda meč.

olga danilovic 2016

Srpska teniserka je bez problema stigla do finala turnira u Kanadi ne ispustivši ni set,  usput savladavši Kejti Svon – teniserku koja je u januaru bila 2. na juniosrkoj listi, pre nego što se posvetila seniorima i  sada je 478. na WTA.
U finalu, Olga je igrala protiv Ige Sviatek iz Poljske, 5. nositeljke turnira. Dobro je počela, osvojila prvi set 6-3, a onda u drugom setu na 0-2 predala meč. Danilovićeva je i u polufinalu tražila medicinski tajm aut, no nije nam poznato šta je u pitanju. Nadamo se ništa ozbiljno i da će biti potpuno spremna za US open koji počinje već sutra za juniore.

G1 turniri su po jačini odmah ispod Gren Slemova i turnira GA kategorije. Ovo joj je bilo prvo te kategorije, a ukupno 9. finale u juniorskoj karijeri (4 G2 finala, od čega 3 titule; 3 G4 finala – 2 titule i 1 G5 finale i ujedno 1 titula)

Olga ove sezone iz turnira u turnir sve više napreduje. Na početku sezone bila je van 100 juniorki sveta a sada je na pragu top 10. Osvojila je dva turnira druge kategorije (G2), igrala nekoliko polufinala na turnirima prve (G1), a sada je izborila i finale. Na svakom Gren Slemu išla je po korak dalje – na GS debiju u Australiji je uspešno prošla kvalifikacije, na Rolan Garosu je stigla do drugog kola, a na Vimbldonu do osmine finala. Do kraja sezone ima još nekoliko meseci, a mi verujemo da će nestaviti da napreduje, osvaja i napravi proboj među makar 10 najboljih na juniorskoj listi.