Najveće finale u karijeri za Ninu Stojanović

Srpska teniserka Nina Stojanović  po prvi put u karijeri plasirala u finale jednog ”čelendžera”, tj ITF turnira 50K kategorije.

Nina je mesto u najvećem finalu u karijeri izborila pobedom nad 2. nositeljkom turnira Liu Fangdžu (183. WTA) u tri seta, rezultatom 6-4, 3-6, 6-1.
Pre toga, srpska teniserka je eliminisala 4. i 6. nositeljku u osmini, odnosno četvrtini finala.

NINA STOJANOVIĆ TIANJIN 2016

Stojanovićevoj je ovo jubilarno deseto finale u karijeri, treće ove sezone, a prvo na turniru 50K kategorije (pandan ATP čelendžerima) Ona je ove sezone počela da igra turnire jače od 25K kategorije i već je dva puta igrala u osmini finala (jedno na 100k, drugo na 50k turniru) Dok su prva tri turnira u sezoni bila 25K kategorije, gde je dva puta stizala do finala.

Ovaj plasman će srpskoj teniserki doneti i najbolji rang na WTA listi nakon Rolan Garosa. Nina se trenutno nalazi van 300 najboljih, a najbolji rang u karijeri je ostvarila pre godinu dana (274. WTA) Finale joj donosi skok na oko 259. mesto, a eventualna titula, na oko 235. mesto WTA liste.

Nini će naredna protivnica biti 7. nositeljka turnira, Arina Sabalenka iz Belorusije (250. WTA). Nina ima već tri poraza od Arine, poslednji put prošle nedelje, kada je Beloruskinja slavila u tri seta.

Stojanovićeva je na ovom turniru nastupala i u konkurenciji parova zajedno sa Anastasijom Pivovarovom iz Rusije, gde je stala u četvrtfinalu.

Turnir u kineskom Tjanđinu je fonda 50.000 dolara i igra se na tvrdoj podlozi.