Najveća titula u karijeri za Peđu Krstina

Srpski teniser Peđa Krstin osvojio je prvi čelendžer u karijeri. Dve nedelje nakon prvog čelendžer finala, usledilo je i drugo, ali ovoga puta iz njega je izašao kao pobednik.

PEĐA KRSTIN SAN LUIS POTOSI 2016

U finalu turnira 50K+H kategorije u San Luis Potosiju, u Meksiku, srpski teniser savladao je Marsela Arevala iz Salvadora (291.ATP), u dva seta 6-4, 6-2. Meč je trajao 84 minuta, a Peđa je tokom celog meča bio dominantniji na terenu i zasluženo trijumfovao protiv kvalifikanta.

Na putu do finala Peđa je pobedio 6. i 2. nosioca (Burga i Montanjesa) a na celom turniru nije izgubio ni jedan set. 

Ovi fantastični rezultati Peđi će doneti skok na oko 160. mesto ATP liste, što će mu biti najbolji rang u karijeri. Početkom sezone bio je 241, i za samo par meseci napredovao je oko 80 mesta! A tek je tri meseca iza nas. 

PEĐA KRSTIN SAN LUIS 2016Ovo je Peđi bilo ukupno 19. finale i 12. titula (11/17 ITF i 1/2 CH)

Tokom marta, srpski teniser je vezao tri čelendžera, igrao je finale, zatim je doživeo poraz u prvom kolu, što je bio samo rezultat nedostatka vremena za odmor, a sada je i podigao pehar. Ukupno, 9 pobeda i 2 poraza. 

Naredne nedelje Peđa opet ostaje na maksičkoj turneji, ovaj put na čelendžeru 75K+H kategorije, u Leonu. U prvom kolu imaće težak zadatak jer igra odmah protiv 4. nosioca, Jučija Sugite iz Japana(97.ATP), sa kojim do sada nije igrao. Nadamo se da će imati snage i da će se dovoljno spremiti za ovaj meč.

Na istom turniru nastupiće i Nikola Milojević, koji će igrati protiv Mohamada Safvata iz Egipta.