Najveća titula u karijeri za Ninu Stojanović!

Srpska teniserka Nina Stojanović po prvi put trijumfovala je na jednom ITF čelendžeru 100k kategorije. Ona je podigla pehar u konkurenciji parova i od ponedeljka će biti srpski reket broj 2 na WTA listi dublova!

whatsapp-image-2016-11-19-at-11-47-30-am

Nina Stojanović nastavlja sa odličnim rezultatima ove sezone. Na turniru u Šendženu najjače ITF kategorije prvi put se plasirala u četvrtfinale jednog 100k turnira u pojedinačnoj konkurenciji, a onda i prvi put podigla pehar u konkurenciji parova.

U timu sa domaćom teniserkom Ćiaidi Ju bila je postavljena za 3. nositeljku, a u finalu su bile bolje od 1. nositeljki, kineskog para Lin Džu i Ćinjun Han. One su slavile sa 6-4 7-6(6) i tako krunisale odličnu nedelju.

Nini je ovo 15. titula u konkurenciji parova, iz 19 finala. Ove sezone igrala je pet finala (tri 25k i dva 100k) i osvojila od toga tri titule. Sve to će joj od ponedeljak doneti novi najbolji rang u karijeri i naćiče se na 127. mestu WTA liste dublova, za dva mesta ispred Jelene Janković. Jedina bolje rangirana predstavnica Srbije na listi dublova je Aleksandra Krunić koja je na 46 mestu.
Stojanovićeva je bezmalo sva finala igrala sa drugim partnerkama, što pokazuje koliko je dobra dubl igračica. Nadamo se da će, uporedo sa razvojem singl karjere, odlučiti da nastavi i da se probija i u dublu i nađe idealnu parnerku sa kojom bi zaigrala redovno i sav potencijal prenela na WTA turnire.