Najveća titula u karijeri za Marka Tepavca!

Srpski teniser Marko Tepavac osvojio je najveću titulu i prvi čelendžer u karijeri na turniru u Uzbekistanu (kategorija 50K+H, tvrda podloga)
Marko je slavio pobedom nad 1. nosiocem čelendžera u Karšiju, Dudijem Selom iz Izraela (ATP 74.) u tri seta, rezultatom 2-7, 6-3, 7-6 (4)

Srpski teniser je ove nedelje tako ostvario najveći rezultat i najveću pobedu u karijeri, a od ponedeljka čeka ga i najbolji rang u karijeri! Turnir je započeo kao 251., a napredovaće do oko 200. mesta na ATP listi.

marko tepavac 2016 karshi titula

U prvoj rundi Marko je bez problema savladao 184. tenisera sveta Cung-Hua Jangaiz Tajpeha, sa 6-3, 6-1. U četvrtfinalu, protivnik mu je bio 282. teniser sveta Alesandro Bega iz Italije, kojeg je pobedio sa 7-5, 6-4 i tako se plasirao u svoje prvo čelendžer četvrtfinale. U četvrtfinalu, srpski teniser iznenadio je 130 mesta bolje rangiranog Karena Kačanova iz Rusije, inače 2. nosioca turbira. Marko je slavio sa 7-6(5), 6-4. U polufinalu je u tri seta pobedio 289. tenisera sveta Ilju Ivaška iz Belorusije, rezultat je bio 6-4, 3-6, 7-5.

marko tepavacI onda je na red došlo finale protiv 74. tenisera sveta koji je inače u osmini finala savladao Nikolu Milojevića sa laganih 6-1, 6-2.

Prvi set je bez većih problema osvojio Sela, iako je u dva gema Marko imao po nekoliko vezanih prejk lopti, iskusni Izraelac nije dozvolio iznenađenje. Ipak, iznenađenje se dogodilo u nastavku meča.
U drugom setu dod 3-3 teniseri su bez prooblema držali servise, uglavnom bez izgubljenog poena, jedino je Marko u jednom gemu dozvolio brejk šansu protivniku, ali nije dozvolio i brejk. Zato je u drugom delu seta iskoristio šanse na servis protivnika. Dva puta je oduzeo servis Seli i vezao četiri gema za osvajanje seta rezultatom 6-3.
Kada je u trećem setu Izraelac poveo sa 4-2, delovalo je da će ipak iskusniji i bolje plasirani teniser i slaviti. Marko je ipak imao druge planove. Vratio je brejk, i od 2-4 došao do 5-4. Naredna tri gema igrali su se na servis, te je meč otišao u odlučujući taj brejk. Tamo je viđeno nekoliko minibrejkova i ribrejkova, a srpski teniser je bio taj koji je na kraju slavio. Iskoristio je prvu meč loptu i uz urlik proslavio svoj najveći uspeh u karijeri.

U konkurenciji parova Nikola i Marko poraženi su u prvoj rundi.

Tako je Marko konačno preneo svu formu i igru sa fjučersa koje je počeo redom da osvaja bez problema. Bilo je pitanje vremena kada će preneti tu igru i na viši nivo. To vreme je sada došlo i nadamo se da će samo napredovati praviti još dosta ovakvih rezultata.