Najveća titula u karijeri za Marka Miladinovića

Srpski junior Marko Miladinović je na najbolji mogući način započeo sezonu. Srpski teniser osvojio je navredniju titulu u dosadašnjoj karijeri i obezbedio novi najbolji plasman na juniorskoj listi.

Marko Miladinović je sezonu otvorio titulom na Banana Boulu u Brazilu i tako prvi put podigao pehar na jednom turniru G1 kategorije.

Srpski teniser bio je postavljen za 9. nosioca a na putu do finala eliminisao je 8. i 16. nosioca. U finalu ej igrao protiv domaćeg tenisera Tijaga Vilda. Marko je bio bolji u dva seta, rezultatom 6-3 6-4.

Marku je ovo bilo 5. finale i 3. titula u karijeri. Šesnaestogodišnji teniser počeo je da igra juniorske turnire pre nešto više od samo godinu ipo dana. 2015. je igrao jedno finale G4 kategorije, a zatim je 2016. osvojio jedna G4 turnir i igrao dva finala kategorije G2, od kojih je jedno i osvojio.

Ovaj uspeh doneće mu i skok na rang listi i novi najbolji plasman u karijeri. Marko je 2015. godinu završio van 600 najboljih na juniorskoj listi, 2016. van 70, a sada ima šansu da se nađe među 30 najboljih na ITF listi, u zavisnosti od rezultata drugih tenisera.

Ns turniru u Brazilu igrala je i Draginja Vuković. Srpska juniorka se u Južnoj Americi na seriji turnira G1 kategorije nalazi od samog početka godine – zabeležila je dve osmine finala, dve četvrtine finala i jedno finale prošle nedelje.
Ove nedelje ponovila se priča od prošle. Nakon što je eliminisala 3. nositeljku Amerikanku Frančesku Džouns, u narednoj rundi je izgubila od Amerikanke Vitni Osiugve, koja je nakon polufinala na Orindž Boulu sada vezala dve titule na G1 turnirima i veoma brzo se probija na juniorskoj ITF listi, na kojoj je za samo 3 meseca napredovala skoro 300 mesta.

Naredne nedelje Marko i Draginja igraće na najvećem turnru na južnoameričkoj turneji, na GA turniru u brazilskom Porto Alegru, prvom od ukupno pet GA turnira koji se održavaju tokom godine. Ovi turniri su po jačini odmah ispod Gren Slemova.