Najveća titula i rang u karijeri za Ninu Stojanović!

Srpska teniserka Nina Stojanović prvi put u karijeri osvojila je turnir čelendžer kategorije i od ponedeljka će na WTA listi imati novi najbolji plasman!
Turnir u Lidžou, u Kini, bio je 50K kategorije i igrao se na tvrdoj podlozi.

nina-stojanovic-lizhou-2016

Nakon gubitka prvog seta u prvom meču, Nina je do kraja turnira prepuštala protivnicama u proseku tri gema po setu i sigurnom igrom došla do najvrednijeg trofeja u dosadašnjoj karijeri.

U finalu turnira Nina, koja je bila postavljena za 8. nositeljku, igrala je protiv 7., korejanske teniserke Su Đeon Đang.  Meč je dobila sa rutinskih 6-3 6-3.

Zahvaljujući ovom uspehu, srpska teniserka će od ponedeljka napredovati skoro 40 mesta na WTA listi i biti na 142. mestu. Ona je prošlu sezonu završila na 287. mestu, a ovu je startovala tek u februaru, kada je pala na 372. Međutim, iz meseca u mesec Nina je napredovala, igrala finala, tri puta pobedila top 100 teniserke, iz četiri susreta, zatim igrala prve kvalifikacije za Gren Slem na US Openu i prvi put se plasirala u glavni žreb WTA turnira u Tjanžinu i sada će završiti regularnu sezonu kao treći reket Srbije.

Ovo je Stojanovićevoj bilo 12. finale u karijeri, a čak peto ove godine, tj drugo na turnirima 50k serije. Ona je osvojila petu titulu u karijeri, odnosno drugu ove sezone.

Naredne nedelje Nina pauzira, a nedelju kasnije je prijavljena za turnir 100k kategorije u Tokiju, gde je za sada prva ispod crte za glavni žreb, a nedelju posle na nekoliko turnira- 100k Šendžen 50k Tojota, 25k Zavada, te ćemo videti gde će se i da li odlučiti da igra.