Najdramatičniji meč prvog kola WTA Brizbejna

Karolina Pliškova i Viktorija Azarenka  bile su akterke najuzbudljivijeg meča u ova dva-tri dana od početka sezone. Drame nije manjkalo, kao što je to uostalom i slučaj na WTA turu.

karo 2

Azarenka je zbog mnogo povreda u prošloj sezoni pala čak na 32. mesto WTA liste, i poslednji meč je odigrala još u oktobru. U Brizbejn je došla sa znanjem da mora da odbrani finale, inače neće biti nositeljka na predstojećem gren slemu. Karolina Pliškova je sa druge strane u 2015 ušla posle nikad bolje sezone: igrala je 5 finala i osvojila 2 titule u Seulu i Lincu.

Sve je išlo na stranu dvostruke šampionke Australijan Opena. Karolina je bila frustrirana svojim greškama, nekoliko puta je čak i reket bacila.

Sve do trenutka 6-4 5-3 za Azarenku Karolina je bila bespomoćna, i činilo se da će Viktorija lagano privesti meč kraju. Tada drama počinje, kao u inat.

Karolina je na putu do izjenačenja u setovima spasila čak i meč loptu, i pokazala koliko je ustvari napredovala na psihološkom planu od pre par godina, kada ne bi došla ni u situaciju da produžava meč, već bi svojim greškama poklonila pobedu kvalitetnijoj protivnici.

Victoria Azarenka of Belarus reacts to a missed point during her Brisbane International tennis tournament first round loss to Karolina Pliskova of the Czech Republic in Brisbane Azarenka of Belarus serves during her women's singles match against Pliskova of the Czech Republic at the Brisbane International tennis tournament in Brisbane

Ceo meč je bio dosta kvalitetan, što govori i činjenica da je bilo više vinera nego grešaka.

Treći set je Karolina prelomila na svoju stranu, i pokazala psihološku snagu, ono šta se očekivalo od Viktorije. On je uz manju dramu završen sa 6-4, i predstavlja jednu od najvećih pobeda mlade Čehinje, iako je Azarenka trenutno van top 30.

Statistika na kraju meča izgleda ovako:

statistika Karo Plis vs Vika

Ostaje pitanje da li će sada Viktorija povratak u formu tražiti u Sidneju, jer originalno nije tamo prijavljena. Sa druge strane Karolina igra u drugom kolu sa laki luzerom, Kudrjavcevom, a sada ona i Kiz preuzimaju glavnu borbu za plasman u polufinale, i eventualan susret sa našom Anom Ivanović, ukoliko ona prebrodi svoje prepreke uspešno.

Čehinja je pokazala da će biti borac za veće titule u budućnosti, ostaje samo da se vidi za koje.