Najdalje do 4. kola?

Naslov možda jeste pesimističan, ali kada se pogleda žreb i eventualne protivnice, i uzme u obzir forma i rezultati, onda se može reći da bi i 4. kolo bio dobar rezultat. Krenimo redom.

Obe teniserke su slobodne u prvom kolu. Tu im žreb nije mogao ništa, jednostavno su takva pravila. Drugo kolo je jedino, gde će Ana i Jelena biti pravi favoriti mada….Hempton je još jedna nova članica Top 100. Ima 22 godine, dakle mlada je i u usponu, tako da ako proradi domaći teren, neće biti lako Hercog u prvom kolu, pa ni Jeleni ako joj ona bude protivnica. Prošla je kvalifikacije na AO, gde je izgubila u drugom kolu od Šarapove, a ove godine je pobedila, Ribarikovu, Hradecku pa i Flipkens, protiv koje se Jelena pomalo mučila u Fed kupu. Sa druge strane Hercog je već dve godine članica Top 50, ali je tu negde i stala, oko 40. mesta je već duže vreme. Jelena je sa njoim igrala prošle godine, negde u ovo vreme u Montereju i lako dobila taj meč.

Ana sigurno dobro pamti Johanu Larson. Verovatno niko prošle godine nije pomislio, kada je video žreb za Roland Garos, da će Šveđanka izbaciti Anu u prvom kolu. Šveđanka ne blista ove godine, dok Ana deluje stabilnije, ali treba biti oprezan, pogotovu što će Larson u prvom kolu igrati sa kvalifikantkinjom, a odatle često dolaze razigrane igračice koje su u formi.

U trećem kolu su već šanse za prolaz gotovo izjednačene. Jelena izlazi na kraj sa Vikmajer, Ana sa Peng, ali to svakako neće biti laki mečevi. Vikmajer bi mogla da ima problema sa Gajdosovom u drugom kolu, a Peng sa Pervak, ali je ipak malo verovatno neko iznenađenje. I onda dolazi 4. kolo, gde bi Jelena ponovo trebala da se suoči sa Radvanskom, od koje je nedavno izgubila u Dubaiju, dok Ana sa Voznjaki, koja je za nju bila kobna una istom turniru.

Svakako da su Agnješka i Karolina favoriti u tim mečevima, a da li će Jelena i Ana biti sposobne za neku vrstu revanša, teško je reći. Poraz od igračica iz Top 10, svakako ne bi bio neuspeh, ali bi još jednom pokopao nadu, da se neka od bivših članica društva deset najboljih, može vratiti tamo gde je nekada bila. Ako se ipak dogodi nešto pomalo neočekivano, onda će Jelenu čekati Azarenka u četvrtfinalu a Anu Bartoli, koja je srpsku teniserku zaustavila u istom kolu, na istom mestu prošle godine. Pre toga je Ana pobedila Jelenu u 4. kolu što je bio njihov poslednji međusobni meč. Da bi sada došlo do još jednog susreta dve najbolje srpske teniserke, morale bi obe da stignu do finala.

Ostaje da se ipak nadamo, u drugačiji ishod. Mečevi prvog kola kreću od srede, a drugo bi trebalo da počne od petka. Evo i kompletnog ŽREBA.