Najbolji rang u karijeri za Kecmanovića nakon prvog čelendžer polufinala

Najbolji junior sveta Miomir Kecmanović je  ove nedelje zabeležio najveći uspeh u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Srpski teniser je izborio prvo polufinale u svom drugom nastupu na turnirima čelendžer kategorije.

Na turniru u meksičkom San Luis Potosiju Miomir je eliminisao redom 120., 272. i 208. tenisera sveta, odnosno 3. i 7. nosioca turnira 50k+H kategorije koji se igra na šljaci.

U polufinalu, Miomirov protivnik bio je 8. nosilac Adrian Menendes Maserias iz Španije, 210. teniser sveta od kog je izgubio sa 3-6 4-6.
U prvom setu je bila dovoljna samo jedna brejk lopta za Španca, da oduzme srpskom teniseru servis i  stekne prednost koju  je čuvao do kraja seta. Iako je Miomir imao ribrejk šanse u dva gema, nije uspeo da ih realizuje.
U drugom setu Miomir je poveo sa 4-2 i došao do servisa, međutim nije uspeo da preokrene meč, a Adrian je vezao poslednja četiri gema i slavio u dva seta.

U svakom slučaju, Kecmanović je ovim rezultatom ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri. Do pre mesec dana igrao je isključivo na turnirima fjučers serije , gde je uspeo da dođe do dva finala i titule u singlu i jedne titule u dublu. Prošlog meseca dobio je specijalnzu pozivnicu za učešće u kvalifikacijama za Majami Masters, gde je zabeležio pobedu nad 123. teniserom sveta, pre nego što je izgubio od 101. u sledećoj rundi. Prošle nedelje prvi put je zaigrao na turniru čelindžer kategorije, na kom je u prvoj rundi namučio 1. nosioca, nekad 39., a sada 86. tenisera sveta Orasija Sebaljosa, u tri seta. Na sve to treba pomenuti da je pred Majami bio 656. teniser sveta. Zato će sada, samo tri nedelje kasnije napredovati skoro 200 mesta, na oko 476. mesto ATP liste

I sledeće nedelje Kecmanović će igrati na čelendžer turniru, ovaj put u Americi, na turniru u Sarasoti, kategorije 100k. U prvoj rundi protivnik će mu biti Mekenzi Mekdonald, 236. teniser sveta, protiv kojeg je do sada igrao dva puta – ali prošle i pretprošle godine na tvrdoj podlozi, i oba puta izgubio.