Najbolji rang u karijeri nakon titule za Nikolu Milojevića!

Srpski teniser Nikola Milojević protekle dve nedelje na turnirima u Kini zabeležio je odlične rezultate koji će mu od sutra doneti novi najbolji plasman na ATP listi – oko 155. mesta.

Prošle sedmice, Nikola je osvojio najjači fjučers u karijeri, kategorije 25k, u Tjanđinu. Srpski teniser bio je postavljen za 1. nosioca a u finalu je savladao 2. – domaćeg tenisera Dže Lija. Rezultat je bio rutinskih 6-4 6-2.
Ovo je bilo 21. fjučers finale i 11. titula za Nikolu. 

Odličnu formu preneo je i na naredni turnir, u Čengduu – na čelendžer 125k kategorije, gde je stigao do polufinala. Nakon 9 mečeva, tokom kojih nije itgubio ni jedan set, Nikolin niz je prekinut od strane ruskog tenisera Jevgenija Donskoja, inače 2. nosioca turnira (Nikola je bio 4.) Milojević je poražen sa 6-7(6) 3-6.

Donskoj je u finalu izgubio od 1. nosioca Jen Hsun Lua, koji je u četvrtfinalu eliminisao Miomira Kecmanovića.

Nikola i Miomir ostaju u Kini, na turniru 150k kategorije. Na startu ih čekaju protivnici van top 300 na ATP listi, a onda potencijalni revanš mečevi protiv Lua i Donskoja u osmini, odnosno četvtfinalu.

Zahvaljujući ovim rezultatima, kao i činjenici da je ove sezone igrao čak tri čelendžer finala, Nikola će od ponedeljak biti oko 155. mesta na ATP listi.
Miomir će takođe napraviti pomak na najbolju poziciju u karijeri, na oko 326. mesto!