NAJAVA: Srpski US Open

Poslednji Gren Slem sezone pocinje za nekoliko dana, a svoje mečeve prvo će igrati naši teniseri i teniserke u kvalifikacijama.

usoU ženskom delu kvalifikacija imaćemo četiri teniserke: Ivanu Jorović, Aleksandru Krunić, Jovanu Jakšić i Ninu Stojanović. 

Ivani je ovo debi na US Openu, Nini debi na Gren Slem turnirima, dok su Aleksandra i Jovana igrale već kako kvalifikacije, tako i glavne žrebove. 

Parovi 1.kola kvalifikacija:
Jorović – Jakupovic, Jakšić – Lu, Stojanović – Bonaventure, Krunić – Govorcova

U glavnom žrebu singla su Ana Ivanović i Jelena Janković, dok će u dublu igrati Ana Ivanović sa Soranom Kirsteom, Jelena Janković sa Ksenijom Knol, a Aleksandra Krunić sa Andreom Mitu. 

U muškoj konkurenciji imaćemo pet igrača u kvalifikacijama: Marka Tepavca, Lasla Đerea, Peđu Krstina, Miljana Zekića i Nikolu Milojevića. Laslo je jedini već igrao, prošle godine, na US Openu, dok ostalim našim igračima će ovo biti premijera na Flešing Medouzu.

Parovi 1.kola kvalifikacija:
Đere – De Gref,  Krstin –
Medvedev, Milojevic – Kruger, Zekić – Rubljev, Tepavac – Gojovčik

U glavnom žrebu su Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Dušan Lajović, dok su u dublu prijavljeni Nenad Zimonjić i Radek Štepanek, Viktor Troicki sa Dušanom Lajovićem i Janko Tipsarević sa Jen Hsu Luom.