Nadalu triler, Špancima salatara

Znalo se posle prvog dana da su šanse da se vrate u meč i naprave preokret, za Argentinu samo teoretske. Samo, tako nije iozgledalo na početku drugog seta, kada su Šapnci sa sve Kostom i Nadalom izgledali kao da ih je neko polio hladnom vodom.

E tu se desila ona čarolija u tenisu, gde se setovi moraju ovsvajati a ne čuvati rezultat. Del Potru je sve polazilo za rukom, dobio je prvi set sa 6-1(!) i u drugom imao brejk i 40-00. Nadal se borio, ali u tim trenucima glavnu stvar za Špance je napravio upravo  Del Potro. Odigrao je za nijansu opuštenije, dekocentrisanije, dao Nadalu nadu a onda se nije sastavio ili tačnije, Nadal ga je samleo sve do slične situacije u četvrtom setu.

Tada je bilo 2-0 za Rafu i onda sledi ono zbog čega je Dejvis kup drugačije tenisko taknmičenje od svih ostalih. Argentinski navijači iz očaja prave atmosferu, na to reaguju Španci pa je usledila duža pauza dok se nisu stekli uslovi za nastavak meča. Rafa se hladi a Del Potro nalazi slamku spasa. Vraća brejk, pa čak dolazi do servisa za izjednačenje na 5-3. Na žalost Argentinaca, Delpo malo ostaje bez daha, jer mu je prekret oduzeo puno energije, pa iako je imao 30-15, nije imao koncetracije i snage da završi set. Rafu je opet vratio u život sa tri neiznuđene greške.

Onda je Rafa taj koji dolazi do brejka i servisa za meč, ali se tu priča ne završava. Del Potro nalazi poslednje atome snage za povratak ali ga je to koštalo katastrofalnog taj brejka Na kraju koliko je Rafa junak ovog meča, još je veći tragičar Del Potro. Imao je opipljive šanse u oba meča, ali je na kraju do izražaja došao nedostatak ovakvih velikih i teških mečeva.  Argentincu su sledile suze, ponovo, a Špancima salatara, ponovo. Ništa neočekivano a svakako je nazadovoljnij Nadal. Ova titula će mu pomoći da zaboravi relativno slabu sezonu, tačnije one silne poraze od Novaka. Da li vam ovo zvuči poznato?

Na kraju i rezultat 1-6 6-4 6-1 7-6(0).