Nadal rutinski, Vavrinkin preokret

Madrid-Nadal-WawrinkaStanislas Vavrinka, igraće za svoju prvu masters titulu, u svom drugom finalu, pošto je protiv Tomaša Berdiha napravio preokret u trećem setu i stigao do pobede od 6-3 4-6 6-4.

Vavrinka jer sjajno počeo meč. Napravio je brejk na startu, sigurno držao servis, ali je od šestog gema počeo da popušta. Suočavao se sa brejk loptama u šestom ali i u osmom, čak sa dve vezane, ali ipak nije dozvolio Čehu da se vrati u set, a zatim je još jednim brejkom završio taj deo igre.

Drug set je bio mnogo mirniji. Serveri su bez većih problema osvajali svoje servis gemove, da bi u dugom devetom gemu, Stanislas prvi popustio a Tomaš sigurno odservirao u narednom za izjednačenje.

Od tada, Berdih je sigurniji teniser, u petom gemu trećeg seta pravi brejk a već u narednom na servis protivnika dolazi do 15-40, prilike da dođe do 5-2 i završi meč u svoju korist. Za neiskorišćene prilike sledila je kazna. Na 4-3, Vavrinka vraća brejk, a zatim na 5-4 pravi još jedan odlučujući, za najveći uspeh u karijeri posle Rima 2008. godine.

U Rimu je Vavrinka poražen od Novaka a sada će imati ništa manje tešku prepreku, Rafaela Nadala! Nadal je lagano izašao na kraj sa svojim zemljakom Pablom Anduharom, koji je tek u drugom setu pokazao da nije slučajno stigao do polufinala.

Mogao je Anduhar više da zakomplikuje meč, da je u drugom setu, na 3-2 iskoristio tri brejk lopte. Nadal ih je sjajnim servisima spasao, a onda se uozbiljio i završio meč sa konačnih 6-0 6-4.

Nadal je sa Vavrinkom igrao do sada osam puta i nikada nije izgubio ni set! Jasno je ko je favorit u meču, ali u sportu ne pobeđuju uvek favoriti. Očekuje se uzbudljivo finale, koje će početi u 16h, a igraće se posle finala teniserki u kojem nastupaju, Marija Šarapova i Serenea Vilijams, od 13h.

Prvi na teren poslednjeg dana turnira u Madridu, izaći će dublovi, gde će braća Brajan pokušati da dođu do nove, pete titule ove sezone, a protivnici će im biti Aleksander Peja i Bruno Soareš od 10:50h.