Nadal ponovo bolji od Đokovića na Rolan Garosu

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014Španski as Rafael Nadal postao je prvi teniser u istoriji koji je osvojio Rolan Garos pet puta zaredom. Slavljem protiv Novaka Đokovića u četiri seta (3-6, 7-5, 6-2, 6-4), Nadal je ostao svetski broj jedan i upisao u svoju biografiju deveti naslov na pariškoj šljaci odnosno 14. Gren slem trofej ukupno, čime  se izjednačio sa Pitom Samprasom.

U njihovom 42. međusobnom okršaju Nadal je pobedio 23. put, i to nakon četiri uzastopna poraza. Đokoviću je pripao prvi set, ali je sve više gubio energiju u dugim, iscrpljujućim razmenama. Đoković je izgubio servis u četvrtom setu, uspio da ga vratiti, ali je dvostrukom greškom na meč-lopti izgubio jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje.

Da je pobedio, Đoković bi smenio Nadala na vrhu ATP liste. Nadal ovako ostaje prvi igrač sveta, i to posle 66. pobede na Rolan Garosu gde je izgubio samo jednom. Kao i u njihovom poslednjem finalu u Parizu, 2012, Nadal je slavio u četiri seta. Tada je dobio prva dva, a Đokoviću će poslednji ovogodišnji gem biti kao deža vi zbog skupe dvostruke greške na kraju meča.