Nadal pobedio u Čileu

Rafael NadalPosle sedmomesečnog iščekivanja i odlaganja, Rafael Nadal se konačno vratio takmičarskom tenisu. Posle pobede u dublu dan ranije, Nadal je sinoć i u singlu zabeležio pobedu i tako je simbolično najavio povratak na mesto koje mu pripada, mesto u samom vrhu ATP liste.

Nije to bio najbolji Nadal, ali to niko i nije očekivao. Protivnik, Argentinac Delbonis (128,ATP), taman po meri, za laganu pobedu 6-3 6-2. Nesiguran je bio samo start, i prva dva izgubljena gema, a ostalo je bilo sasvim zadovoljavajuće za prvi meč, mada je bilo očigledno da kretnja nije kao što je bila, a i meč je trajao sat i po, što je s obzirom na broj odigranih gemova malo više.

Ovo je Nadalu prvi zvaničan meč u singlu od Vimbldona prošle godine, kada je 28. juna senzaionalno poražen od Lukaša Rosola.

U drugom kolu Nadal će igrati sa Špancem, a koji će to igrač biti znaće se posle meča drugog kola između Montanjesa i Himeno – Travera. S obzirom na formu obojice, Nadal će pravu proveru imati tek u polufinalu protiv Žeremija Šardija, ako Francuz ponovi sličnu igru kao što je prikazivao na nedavno završenom AO.

Na turniru u Vinja del Maru, prošle noći dogodilo se i prvo iznenađenje, jer je Francuz Žilijem Rufin, pobedio drugog nosioca i Nadalovog partnera u dublu Huana Monaka u dva seta.