Nadal optimista: Povreda će produžiti moju karijeru

Strpljivo čekajući da se oporavi od povrede tetive kolena, koja ga je odvojila od terena od Vimbldona ove godine, Nadal povremeno daje intervjue, u kojima optimistički gleda na oporavak i nastavak karijere.

U inervjuu za špansku televiziju, Nadal je povodom toga izjavio:

“Povrede su sastavni deo igre. Osećam se sve bolje, ali je oporavak malo sporiji. Tu ništa ne mogu da učinim i da ubrzam oporavak. Važno je da se poptuno opravim, a moja karijera je bila dobra u prošlosti, i nema razloga da takva ne bude u budućnosti. Ova pauza je svakako najteži deo moje karijere, i nije mi bilo lako da propsutim OI i USO. Ipak, to iskustvo će mi biti korisno i pomoći će mi da produžim karijeru. Moji planovi su da da osvojim OI u Brazilu 2016. godine!”

U intervjuu, Nadal se osvrnuo na ulogu strica Tonija, gde je istakao da je on najvažniji čovek za njegovu karijeru, ali da je on za njega i dalje prvo stric, pa onda trener. Na kraju se osvrnuo na konkurenciju, gde je istakao da bi mu svakako bilo lakše da nema konkurente kao što su Federer, Novak, Marej.. ali da ga je to nateralo da više trenira i da danas bude bolji teniser. Kada je izgubio svoje drugo Vimbldonsko finale, osećao je kao da više nikada neće dobiti drugu šansu, ali je shvatio da je izgubio od jednog od najboljih tenisera svih vremena, uložio dodatni trud i dalje zanamo šta se dešavalo.

Da podsetimo, Nadal neće igrati do kraja sezone, a i nastup u Melburnu nije izvestan.