Nadal nekako do pobede

Nije se znalo u kakvoj će formi Nadal i Fiš izaći na teren, čak ni ko će zaigrati nešto posle 21h u O2 areni. Dva rekovalenscenta su ipak odigrali jedan uzbudljiv meč u kojem je bilo i dosta lepog tenisa, gde su oba igrača delovali fizički potpuno spremno za meč. Nadal je bio bolji, taman za rezultat u taj brejku trećeg seta, 6-2 3-6 7-6(3).

Bilo je odličnog tenisa ali i puno oscilacija kod oba tenisera. U prvom setu je Fiš grešio i izgledalo je da je povreda ostavila traga i da ne može da se suprostavi odličnom Nadalu. Potpuno drugačije je izgledao drugi set, da bi na početku trećeg, Nadal imao brejk prednosti a zatim Fiš, ali nijedan nije tu prednost zadržao. Na kraju u 10. gemu Nadal ima dve meč lopte, koje takođe ne koristi ali bez problema dobija odlučujući taj brejk.

Posle prvog dana teško je reći šta će se dalje događati u grupi B. Očigledno da su svi igrali promenljivo, što zbog pritiska, što zbog forme a kao posledica pauze i povreda. Za sada ipak deluje najrealnije da pobednici jučerašnjih mečeva budu i polufinalisti a odlučujući će biti meč između Conge i Nadala.