Nadal neće dobiti povlastice u žrebu za RG

rolan-garos-kisa-1339235315-171980Organizatori Rolan Garosa priznali su da su razmišljali o tome da Rafael Nadal bude povlašćen u odnosu na ostale i da bude među prva četiri nosioca, ali su na kraju odustali.

Nadal, trenutno 5. na ATP listi, sedam puta osvajao je Otvoreno prvenstvo Francuske i nedavno je bilo inicijativa da turnir iskoristi svoje pravo da ga postavi na višu poziciju prilikom žreba, da bi se izbeglo da se eventualno već u četvrtfinalu sretne sa nekim od najvećih rivala, Novakom Đokovićem, Rodžerom Ferderom ili Endi Marijem, pošto je rang izgubio zbog sedmomesečne pauze zbog povrede.

Takvim nagađanjima čini se da je došao kraj jer je Žilber Isern, direktor Rolan Garosa izjavio da se to neće desiti, mada je priznao da su organizatori razmišljali o tome, ali su odustali jer bi to bilo protumačeno kao favorizovanje jednog igrača.

Prošle godine petorangirani Žo Vilfrid Conga susreo se sa prvoplasiranim Novakom Đokovićem u četvrtfinalu, pa kako stvari stoje, velike su šanse da se i ovog puta desi nešto slično.