Nadal ne igra ni u Njujorku

Slutnje su se obistinile. Posle Nadalovog izostajanja sa OI ali i Toronta, pa sad i Sinsinatija, sve su glasnije bile priče da je za Nadala možda čak i sezona završena. Za sezonu se ne zna, ali za USO se definitivno zna.

Direktor turnira u Njujorku je objavio da je Nadal odustao od nastupa , dok je Rafa španskim medijima rekao:

“Takmičiću se kada mi moja kolena budu rekla da su spremna za takmičenje. Ne želim da idem na teren sa strahom jer to mi ne može doneti ništa dobro.”

Dan pre toga, Rodžer Federer je već izrazio zabrinutost zbog Nadalovog izostanka, na svoj način:

” Za mene je to veliko iznenađenje jer ništa nije nagoveštavalo tako dugačak izostanak. Igrao je veoma dobro na šljaci, čak je i na Vimbldonu delovao u redu. Imao je dosta vremena za oporavak pošto je ranije ispao na Vimbldonu. Veoma mi je žao njega. “

Inače Nadalu će biti ovo treći GS koji propušta zbog povrede. Još 2006. nije igrao Melburn, da bi zbog povrede kolena propustio celu sezonu na travi 2009. godine sa sve Vimbldonom, na kojem je branio titulu.

Nadal će tako izgubiti bodove koje je osvojio plasmanom u finale prošle godine ali će dalji pad na ATP listi zavisiti od rezultata Endija Mareja, koji gubi više bodova u zbiru (Sinsinati i USO), ali je i u prilici da ih osvaja.