Nadal – Monako na otvaranju

Ko će preuzeti salataru od reprezentacije Srbije, znaće se u nedelju. Ono što se sada zna je da će u petak od 14h, prvi na teren u Olimpijskoj dvorani u Sevilji, Rafael Nadal i Huan Monako. Posle njih će igrati David Ferer i Huan Martin Del Potro. Tako je bar određeno današnjim žrebom, mada su moguće izmene, u slučaju povrede ili “povrede” nekog od tenisera. Tako da je moguće očekivati eventualno, Nalbandijana umesto Monaka.

U subotu se standardno igraju dublovi i za sada bi trebalo da na teren izađu Lopez i Verdasko protiv Nalbandijana i Švanka. Dubl počinje od 16h dok singl poslednjeg dana od 13h. Sportklub je najavio prenos svih mečeva, s tim što bi dublovi trebalo da idu na SK Prime.

Inače ovo je zvanično 4. meč ove dve reprezentacije. Do sada je Španija pobeđivala, poslednji put 2008. takođe u finalu, iako su igrali bez Nadala. Junak meča je bio Fernando Verdasko koji je doneo odlučujući poen gostima. To je bila treća titula za Špance, koji su naredne godine osvojili i četvrtu. Argentina se bori za svoj prvi pehar.