Nadal lako sa Raonićem u finalu Montreala

rafaDominantni Rafael Nadal osvojio je 25. titulu turnira iz Masters serije u karijeri. Španac je u finalu Montreala pobedio domaću nadu Miloša Raonića u dva seta sa po 6:2.

Bez ikakvih problema popularni Rafa slavio je protiv Raonića. Kanadski teniser nije se proslavio u svom prvom finalu, otpora gotovo nije bilo osim na početku drugog seta i to tek pošto je pretrpio jedan brejk.

Nadal je vrlo dobro servirao i maksimalno koristio svaki momenat kada je Raonić slabije ubacivao prvi servis . U prvom setu Španac je brzo stigao do dva brejka viška. U drugom je na startu napravio brejk. Onda je Miloš zaigrao nešto bolje, imao je i tri vezane prilike da uzvrati brejk, ali kada ih nije iskoristio postalo je jasno da nema šta da traži do kraja. Koliko je loše Raonić igrao, naročito na servis Nadala, govori podatak da je uspeo da osvoji manje od  deset odsto poena na drugi Nadalov servis (uz to je imao samo osam vinera i 22 neiznuđene greške, dok je Rafa imao 17 direktnih poena).

Španac je nastavio sa fenomenalnim igrama ove sezone, na svakom Mastersu na kom je učestvovao stigao je do finala, a jedini poraz i dalje je onaj od Đokovića u Monte Karlu.