Nadal u Bazelu, Fedex nedostupan

nadalllllllllllllllllllll U ponedeljak je objavljeno  da će i  Rafael Nadal nastupiti na ovom turniru, prvi put nakon 2004. godine. Zbog povrede kolena Nadal je morao da menja svoj kalendar turnira koji se znatno razlikuje od predhodnih godina. Poslednji put kada je nastupao u Bazelu Rafael Nadal je izgubio u prvom kolu od Rajnera Šitlera.

Rodžer Brenvald, direktor ATP turnira u Bazelu, rekao je da Rodžer Federer verovatno neće nastupiti na turniru ove godine, uz komentar: „Rodžer je oduvek bio naš prioritet. Mi smo mu čak dozvolili i da promoviše svoje sponzore što nije uobičajeno. Zahvalni smo mu za vreme koje smo proveli sa njim.”

On se takođe požalio i na činjenicu da sa ostalim zvezdama lično priča, a sa Federerom jedino preko njegovog agenta (Tonija Godsika):  „Mi govorimo isti jezik, ali kada razgovaram sa Godsikom to nije zabavno. Nikada nisam video tako nešto. Ja mogu da kontaktiram Đokovića ili Marija kada hoću. Pričao sam lično i sa Nadalom. Ali sa Rodžerom to nije moguće.“

“Stvar je veoma jasna. Mi smo mu poslali ponudu (za nastup na turniru) koju je on odbio. Zatim smo poslali još jednu ponudu, ali odgovor još uvek nismo dobili. Mi za pojavljivanje na turniru u principu ne plaćamo sa sedam cifara“, zaključio je Brenvald za švajcarske medije.