Nadal grabi ka tituli!

951294-15651424-640-360Sve lakše i sve ubedljivije, tako izgledaju igra i rezultati Rafaela Nadala na povratničkom turniru u Vinja del Maru. U polufinalu je počišćen Šardi sa 6-2 6-2.

Očigledno da plan Nadala, da za povratak izabere njegovu omiljenu podlogu, za sada deluje kao sjajna ideja. Nadal je očigledno motivisan, protivnici nedovoljno dobri, pa i mentalno jaki, jer sama pojava kralja šljake sa druge strane mreže izaziva strahopoštovanje, pa se pobede nižu, a one Nadalu puno znače.

Delbonis je svakako niža kategorija, Traver odavno nije u formi, mada je protiv Nadala imao neke sjajne delove, a Šardi jednostavno nije odoleo. Nije uspeo da iskoristi svoje brejk prilike, a imao ih je u oba seta. Po sličnom scenariju, Rafa prvi pravi brejk, Šardi kasnije propušta priliku da se vrati u set, a onda biva kažnjavan drugim brejkom u sledećem gemu.

Titula za Nadala je na vidiku, jer je teško poverovati, da će ga Horasijo Sebaljos, uzdrmati u finalu. Nadal se vraća, ali koliko zaista može, videće se najbolje na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ako Nadal bude tamo igrao. U svakom slučaju, ako se povreda ne pogorša, čini se da će Nadal i ove godine biti teško pobediv na šljaci.