Na korak od glavnog žreba

Moglo je za nijansu jednostavnije sve da se završi, ali za standarde Aleksandre Krunić ovo je bio gotovo perfektan meč. Drame je naravno bilo, pred sam kraj drugog seta, jer je Aleksandra servirala za meč, napravivši pre toga jedini brejk u tom delu igre, ali nije uspela i pored prednosti od 30-15, da dovrši posao.

I u taj brejku su teniserke bile sigurne kada su serirale. Praktično sa jednim mini brejkom prednosti, Aleksandra je došla do 6-4 i dve meč lopte. Po pravilu prva se ne koristi, ali je zato iskoristila drugu na servis protivnice. I prvi set je imao sličan tok, mada je bilo razmene brejkova,po jedan sa svake strane, dok Aleksandra nije napravila odlučujući u osmom gemu i tu prednsot iskoristila. Na kraju odličnih 6-3, 7-6(5)  protiv iskusne Džil Krejbas, i najveća prilika u karijeri da se zaigra na jednom seniorskom gren slemu.

Aleks je i danas kuburila sa procentom prvog servisa. Ako je verovati podacima sa zvaničnog sajta turnira, svega 39% ubačenog prvog servisa uz 9 asova! Prilično šizofreno ali za sada sve to dobro funkcioniše. Trebalo bi bolje u trećem kolu,jer Lepčenko je delovala zastrašujuće ubedljivo u prva dva kola. Jedva je izgubila koji gem i biće sigurno najteža prepreka Aleksandri, ne toliko zbog plasmana na WTA listi, koliko zbog forme. Meč  će se igrati sutra, tačnije noćas, negde ujutro oko 4-5 sati, kao drugi na terenu broj 6. Prvi meč počinje u 2:30h.

Aleksandra je ovom pobedom zaradila ukupno 50 poena, što će je gotovo sigurno dovesti u Top 200 na listi koja će izaći posle Australian opena.